Постинг
14.01.2018 22:34 -
Коледни джинджифилови меденки
Необходими продукти:
1ч.ч.захар
1ч.ч.мед
1/2 ч.ч.масло
1 ч.ч.сладкарска сметана
5 ч.ч.брашно
1 ч.ч. смляни орехи
1/2 ч.л.смлян джинджифил
1/2 ч.л.канела
1/2 ч.л.индийско орехче
Захарта,меда и маслото се слагат на котлона да се разтопят.След като изстинат се добавя сметаната и подправките. Добавя се брашното постепенно и се меси меко нелепнещо тесто.Оставяме го в хладилника да стегне за 2 часа.Разделяме на равни топки и точим тънко като изрязваме различни фигурки.Меденките
печем в загрята фурна на 200 гр.не повече от 6-7 мин. Оставяме ги да се охладят и ги прибираме в метална кутия с резени ябълка.В началото са доста твърди но след 2-3дни омекват заради ябълката.
1ч.ч.захар
1ч.ч.мед
1/2 ч.ч.масло
1 ч.ч.сладкарска сметана
5 ч.ч.брашно
1 ч.ч. смляни орехи
1/2 ч.л.смлян джинджифил
1/2 ч.л.канела
1/2 ч.л.индийско орехче
Захарта,меда и маслото се слагат на котлона да се разтопят.След като изстинат се добавя сметаната и подправките. Добавя се брашното постепенно и се меси меко нелепнещо тесто.Оставяме го в хладилника да стегне за 2 часа.Разделяме на равни топки и точим тънко като изрязваме различни фигурки.Меденките
печем в загрята фурна на 200 гр.не повече от 6-7 мин. Оставяме ги да се охладят и ги прибираме в метална кутия с резени ябълка.В началото са доста твърди но след 2-3дни омекват заради ябълката.
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 6
Архив