Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2018 04:56 - Шаманизъм
Автор: aspekt3 Категория: Забавление   
Прочетен: 830 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Дълго време шаманите вярвали,че тяхната сила е силата на животните,на растенията,на слънцето и на основните енергии във Вселената.Вярвали,че между хората и животните съществува връзка.Родството между човешкия и животинския свят стои в самата основа на шаманизма.Чрез своя дух-покровител и животно на силата,той се свързва със силата на животинския свят.За да се справи със своята работа,шаманът се нуждае от покровител,който да му помага по специален начин.Коренните американци наричат духа-покровител животно на силата.Според хибарите духът-покровител има обичая да се появява първо във виденията като животно,а после в сънищата като човек.
Според шаманските разбирания,болестите обикновено са резултат от нахлуването на агресивни сили,които не са свойствени за тялото,а идват отвън.Ако сте изпълнени със сила ще им устоите.Следователно,усвояването на силата на духа-покровител е от основно значение за здравето.Сериозно заболяване би могло да застраши само онзи,който е лишен от дух,който е загубил своя дух-покровител.

Тук ще добавя нещо като втора част,или допълнение.
Достигането на синхрон между магическото тяло на оператора и сенките на огъня,привлечени от това магическо тяло,този ганичен момент,когато Онова о т в ъ н може да дойде Тук,се кодира какво да е то-черна пантера,орел или нещо друго-въпросът е призованият ,,дух"" да има пряко отношение към потребата на ритуала.
Аз лично не използвам ,,чужди""същтности(освен в случаите,когато ги срещтна по ,,пътя си""-в астралът н-р),но ако магът намира за потребно,нека спокойно да процедира както почувства за добре.
Тук се сетих нещо.Ако искате да лекувате животно,то най-добре е евокирате колективният му Дух-животните нямат вътреживеещ дух,а колективен.Доказателство-ако изследваме 10 лъва примерно,ние ще узнаем колко живеят,какво тегло и ръст достигат,какво ядът и пр.
Това е защото те имат колективен дух,който спуска тесен канал инструкции(инстинкти),които детерминират битието им на лъвове.
Ако изследваме 10 човека обаче,можем само да се объркаме,ако се опитаме да генерализираме представата си човека.
Та,евокирайки колективния дух,то той може най-добре да повлияе на животното чрез директна инволтация на жизнена сила.Необходимо е естествено да се аргументирате пред този колективен дух,защо това животно,което според неговата ,,програма,му е време да умре,трябва да живее.Това се отнася за всяка ево/инвокация.Уважавайки законите на причинно-следствения свят,ние хармонираме с него
Повече по темата може да видите тук... http://magiata.eu 


Тагове:   магия,   ритуали,   шамънизъм,


Гласувай:
0


Вълнообразно



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aspekt3
Категория: Други
Прочетен: 3084
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031